Photography exhibition at Villa De Bondt
24.03.2023 – 21.05.2023

Lieven Nollet
“Ateliers d’artistes”

23 jaar geleden startte de fotograaf Lieven Nollet, op vraag van Flor Bex, met een project rondom kunstenaarsateliers. 
Uit de intimiteit van beeldende kunstenaars maakte hij een bijzonder eigenzinnige fotografische interpretatie ‘Ateliers d’artistes’  werd in 2001 tentoongesteld in het MuHKA, museum van hedendaagse kunst Antwerpen.

Vandaag heeft Lieven Nollet inspiratie om een vervolg te geven aan zijn kunsternaarsateliers. Als beginpunt van dit toekomstproject wordt deze MUHKA-tentoonstelling ‘Ateliers d’artistes’ tentoongesteld in Villa De Bondt, om dan in de loop van volgende jaren zijn nieuwe creaties te brengen…we kijken er al naar uit!

Fototentoonstelling Ateliers d’artistes in Villa De Bondt.

Lieven Nollet fotografeert analoog met Hasselblad, zijn werk is dus vierkantig. Zijn liefde gaat uit voor zwart en voor wit en alle tonen die ertussen liggen.

 Johan De Vos: “Lieven is geen fotograaf die de dingen groter en dikker maakt dan ze zijn. Hij maakt verzonken beelden, hij geeft zelfs het gewicht aan lucht. “ Het atelier van de kunstenaar is immers de plaats waar de creatie tot stand wordt gebracht, het oord waar het werk rijpt. In het verlengde van de kunstenaar maakt Lieven Nollet zijn eigen creatie.

  Flor Bex: “Een aanblik van het atelier plaatst een oeuvre in de context van zijn wordingsproces. Een aanblik die ons hier aangereikt wordt door een ander kunstenaar die juist dit aspect als zijn onderwerp heeft uitgekozen. Het zijn zorgvuldig gekozen beelden van ateliers waarin men telkens het karakter van een kunstenaar en zijn oeuvre weerspiegeld ziet zonder dat deze zelf uitdrukkelijk in het beeld verschijnen. Bekeken, geïnterpreteerde en geselecteerde beelden van ateliers, door de fotograaf overgelaten aan onze interpretatie, na de persoonlijke confrontatie die hij er waarschijnlijk zelf mee is aangegaan in zijn eigen atelier”

 Kunstenaarsateliers: Guillaume Bijl, Dirk Braeckman, Peter Buggenhout, Bert De Beul, Berlinde De Bruyckere, Ronny Delrue, Denmark, Eddy De Vos, Karel Dierickx, Jan Fabre, Karin Hanssen, Maryam Najd, Peter Rogiers, Johan Tahon, Luc Tuymans, Guy Van Bossche, Philippe Vandenberg, Marc Vanderleenen, Ludwig Van de Velde, Jan Van Imschoot, Herman Van Ingelgem, Anne-Mie Van Kerkhoven, Dan Van Severen, Marc Verstockt 

 

BEZOEK OP AFSPRAAK VAN WOENSDAG TOT EN MET ZONDAG VAN 14 – 18 UUR
info@villadebondt.be tel 0477345115