Contemporary Fine Jewellery

Gerd Rothmann "Armreif von Ihn für sie"

De tentoonstellingen begonnen in 1988 onder de naam “New Jewels Galerij” in Knokke en werden sinds 1994 gehouden in Villa De Bondt, en dit blijft doorgaan tot op heden. Tijdens deze tentoonstellingen hebben verschillende gerenommeerde internationele juweelontwerpers en kunstenaars hun werk gepresenteerd, waaronder Mario Pinton, Hermann Jünger, David Watkins (van het Royal College of Arts), Gerd Rothmann, Frits Maierhofer, Gijs Bakker, Onno Boekhoudt en Michaël Becker, onder anderen.

Deze evenementen lijken een belangrijk platform te zijn geweest om de werken van diverse juweelontwerpers en kunstenaars te presenteren en te vieren. Het is interessant om te zien hoe deze tentoonstellingen in de loop der jaren zijn geëvolueerd en bijgedragen hebben aan de promotie van hedendaags juweelontwerp.
Lees meer >>>

Contemporary Fine Art

Wojciech Plewinski  "Act with Hand"

Villa De Bondt werd in 2022 na een splitsing van 65 jaar werd herenigd, en als gevolg daarvan kwam er een nieuwe ruimte vrij die bedoeld is voor de tentoonstelling van plastische kunst. Deze nieuwe ruimte, die zich boven het voormalig atelier van architect De Bondt bevindt,  verschilt van het historische gedeelte van de villa doordat het een witte ruimte met mooi natuurlijk licht.  Deze is onderverdeeld in vijf verschillende kamers.

Villa De Bondt heeft de intentie om zich vooral te richten op foto- en schilderkunst, maar staat ook open voor andere disciplines. Dit betekent dat de villa kunstenaars en kunstwerken uit diverse vakgebieden en kunstvormen verwelkomt om tentoongesteld te worden.
Lees meer >>>